Rossini2 960X400

Wat staat er op het repertoire van het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor?

Voor diegenen die op zoek zijn naar een koor is het erg belangrijk te weten, wat er op het programma staat. Immers, men kiest vaak voor een bepaald koor aan de hand van het repertoire dat wordt uitgevoerd.

Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor heeft zich in de loop der jaren voornamelijk gericht op oude muziek. Werken van  componisten uit de 16e tot en met de 20e eeuw  stonden in de voorbije jaren op het programma. Een zeer gemeleerd geheel van componisten. Zo werden in de laatste jaren werken van Engelse componisten als Britten, Byrd, maar ook Elgar en Stanford  uitgevoerd. 2006 stond in het teken van religieuze en profane liederen van diverse componisten uit zowel Engeland als het vasteland van Europa, terwijl 2007 weer in het teken stond van Duitstalige componisten als Mendelssohn Bartholdy, Brahms, Schütz en Reger.

2009 en 2010 werden gekenmerkt door liederen van Stanford, Britten en Elgar.  In 2010 stond als hoofdwerk het Gloria van Vivaldi op het programma waarmee het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen opende in de basiliek van Hulst en in 2011 werden met groot succes de Vespers van Pergolesi uitgevoerd.

2012 was het jaar waarin het koor met veel enthousiasme het Requiem van Mozart heeft ingestudeerd. Op 3 en 4 november werd dit werk in 's-Heerenhoek en Aardenburg  door het koor met begeleiding van het DKO, het Dordrechts Kamerorkest, en met medewerking van een viertal solisten uitgevoerd.

In 2013 werd in mei een Cantate-dienst gehouden in de PKN-kerk te Sluiskil, waarin het koor uitvoerde Cantate 117   “ Sei Lob und Ehr dem  höchsten Gut” en het motet BWV 28  “Sei Lob und Preis mit Ehren”, beide van Johann Sebastiaan Bach. Medewerking werd verleend door een barokorkest en 4 solisten. Het najaarsconcert vond plaats in de St.Baafskerk te Aardenburg, met werken van Hammerschmidt, Pachelbel, Johann Bach en Johann Sebastiaan Bach. Ook nu werd de begeleiding weer verzorgd door een barokorkest.

In 2014 werd op 2e Paasdag een concert verzorgd in de Protestantse Kerk van Cadzand, in het kader van de Wereldvredesvlam. De thema’s Vrede, Vrijheid, Liefde en Pasen , werden muzikaal tot uiting gebracht in muziek van Fauré, Mendelssohn, Schütz, Franck en Sweelinck, afgewisseld met enkele negro-spirituals en Russische liederen. Eind juni heeft het koor de grootse manifestatie “Zing – Speel – Dans” georganiseerd in het Scheldetheater in Terneuzen. Dit gebeurde in het kader van de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen. Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor,  Vocaal Ensemble Cantare uit Goes, de Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging,  harmonie “De Vereenigde Vrienden” uit Sas van Gent en de dansgroep van Anita Bekers uit Oostburg traden elk apart op om te eindigen met een gezamenlijk uitgevoerd “Magnificat “ van Cantaredirigent Léon Bours . In september werd medewerking verleend aan een eredienst in het kader van het 400 jarig bestaan van de NH-kerk te IJzendijke. Het koor voerde Cantate117 van Bach uit en zong  “Psaume 96” van Jan Pieterszoon Sweelinck. Op 19 december vond ons Kerstconcert plaats in de Sint-Antonius Abtkerk van Heist-aan-Zee (B), waarbij een 4-tal solisten medewerking verleenden.