Dirigent

Pascal Lestaeghe

Dirigent Pascal Lestaeghe (°1986) is gepassioneerd door de stem en beweegt zich in een breed repertoire van barok tot hedendaags in oratorium, opera en a capella muziek.

Sinds 2011 is hij chef-dirigent van mannenkoor ‘Cibus Spiritualis’ en vanaf 2014 daarnaast ook van gemengd koor ‘Cum Splendore’ Gent. Ook het Nederlands mannenkoor ‘Corrente’, het ‘Zeeuws –Vlaams kamerkoor’ en het dameskoor ‘Camerate Ostendia’ zingen tot op vandaag onder zijn leiding.

Hij volgde zijn eerste zanglessen aan de academie van Veurne bij Karolien De Meyer. Daarna ging hij studeren aan de kunsthumaniora van Brussel en later bij Dina Grossberger aan het Lemmensinstituut. Als bariton was hij o.a. te zien in de voorstelling 'Solitude' voor muziektheater Transparant en als Guglielmo (Cosi fan tutte) voor Scoppio di Vesuvio (Gent). Na deel uitgemaakt te hebben van de klas van Marcos Pujol op het Gentse Conservatorium ging hij zich recentelijk verdiepen in musicologische en kunstwetenschappen aan de UGent.

Als Ensemblezanger was Pascal ondermeer verbonden aan het Octopus kamerkoor, operakoor van de Muntschouwburg, kamerkoor El Grillo, Pantarhei en Ex tempore. Hierbij waren muzikale ontmoetingen met dirigenten als Bart Van Reyn, Florian Heyerick, Etienne Siebens, Phillipe Herreweghe, Otavio Dantone, Richard Eggar, Martino Faggiani, Ludovic Morlot, Michel Tabachnik en Evelino Pidò bepalend voor hem.

Pascal Lestaeghe dirigeerde concerten in België, Nederland & Frankrijk© 2023 Zeeuws-Vlaams Kamerkoor - Realisatie: René Visser