Rossini1 960x400

Zeeuws-Vlaams Kamerkoor

Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor werd in 1948 opgericht door de Oostburgse musicus Cor Schijve. Dit betekent, dat het koor in 2008 zijn 60-jarig bestaan vierde.  De leden van het koor komen uit  west en midden Zeeuws-Vlaanderen. Het koor treedt voornamelijk op in Zeeuws-Vlaanderen, maar ook werden concerten verzorgd in onder andere Brussel, Gent en Brugge.

Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor heeft lange tijd onder leiding gestaan van de Belgische dirigent Philip Sierens. Vanaf oktober 2000 tot september 2005 leidde Ad van de Wege het koor en sinds september 2005 staat het kamerkoor onder de enthousiaste en bezielende leiding van de dirigent Marcel van Westen.

Het repertoire van het koor omvat wereldlijke en geestelijke muziek, waarbij het accent ligt op de uitvoering van ‘oude muziek’. Naast liederen brengt het koor ook grotere werken ten gehore.

In de achter ons liggende jaren werden als grotere werken o.a. het Gloria van Antonio Vivaldi, het Requiem van Gabriel Fauré, de Vespers van Giovanni Pergolesi uitgevoerd en het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart.

Het koor wordt bij deze concerten begeleid door een ensemble of begeleidingsorkest, afhankelijk van het uit te voeren werk.

Verder is het intussen traditie geworden, dat het koor medewerking verleent aan de jaarlijkse Carolservice, een dienst van Lessons & Carols, op de laatste zondag voor kerstmis in de RK de Cuyperskerk te Sas van Gent. In december 2012 was dit voor het laatst in deze kerk, daar de kerk per 1 januari 2013 als kerk is gesloten. Vanaf 2013 wordt de Carolservice gehouden in de RK Kerk te Philippine.

Het koor telt inmiddels zo'n 40 enthousiaste zangers en zangeressen. Er wordt voortdurend gewerkt aan uitbreiding en vernieuwing van het repertoire.